GÜZEL SANATLARA HAZIRLIK KURSLARI

                   YETENEK   SINAVLARINA  HAZIRLIK   ÇALIŞMALARI

Kişilerin ilgi ve alakaları doğrultusunda bireysel yetenekleri vardır. Bazı kişilerin resim yeteneği daha gelişmiştir. Bunun sebebi   zaman zaman yaptıkları eskiz çalışmaları, desen çalışmalarıdır. Böylece çizim yetenekleri gelişir. kendilerine farklı bir yaşam dünyası kurmaktadırlar. Ancak en yetenekli olan kişilerin bile mutlaka bir takım eğitimlere ve profesyonel desteklere ihtiyaçları vardır. Bu yetenekler arasında yer alan resim yapabilme  yanında bunu geliştirebilme önemlidir. Özellikle güzel sanatlar fakülteleri yetenek sınavlarına hazırlananlar için eğitim ve öğretim desteği şarttır. Bu alanda profesyonel eğitim veren Milli Eğitim Bakanlığından onaylı resmi bir eğitim kurumundan  Güzel Sanatlara Hazırlık eğitimi almalıdır.

Resim yeteneğiniz geliştirmek  ve yetenek sınavlarında başarılı olmak için Resim kursu  müfredatında  verilen tüm eğitimleri hem teorik hem de pratik olarak almak  zorundadır. Bu eğitimlerin yüzde sekseni uygulamalı  yüzde yirmisi  teorik olarak  verilmektedir. Önemli etkenlerden birisi de derslere devamın zorunluluğudur.Çünkü konular birbirini tamamlar niteliktedir.

Bununla birlikte eğitim kalitesi de kursiyerler için büyük bir önem taşımaktadır.  Resim kursu  eğitimleri 8 ya da 10 kişilik sınıflarda verilmektedir. Sınıftaki öğrenci sayısı da birebir eğitim için çok önemli olan etkenlerdendir. Eğitimlerin belli bir plan ve müfredat doğrultusunda başlangıç seviyesinden başlayıp sırasıyla akademik eğitime yönelik bütün konuların verilmesi gerekir.Bu eğitimler sonucunda girecekleri yetenek sınavlarını kazanarak akademik eğitime  ve gelecekteki mesleklerine ilk adımı atmış olurlar. Güzel sanatlar yetenek sınavlarında başarının sırrı günlük çalışmak ,günlük ödev yapmaktır , planlı çalışmak ve  dersler dışında kalan vakitlerde el becerisini geliştirmek ,hızlandırmak için çizim yapmak gerekir.

Bu zorlu çalışmalar ve yetenek sınavları sonucunda severek yapabileceğiniz meslek hayatınız için ilk adımı atmış olursunuz.

Güç oIduğunu gayet iyi biIiyoruz; ama özeI oIanın yorumu ve işIenmesi sanatın asıI hayatıdır. WoIfgang Van Goethe.